Naturens medel - Naturlig skönhet direkt från naturen!

Glukosamin – en hjälp för dina slitna leder

Glukosamin kan hjälpa dem som  lider av slitna och trötta leder. Det är inte alltid man tänker på att det inte bara är musklerna som används när man tränar utan även leder, brosk och andra vävnader i kroppen. Även dessa utsätts för stor påfrestning när man tränar på gymmet eller är ute och springer. Speciellt utsatta är fötter, knän, höfter och axlar. Det är inte så konstigt egentligen eftersom det är de leder som bär upp vår kropp.

Glukosamin är ett ämne som kroppen bildar från glukos. Glukosamin behövs för att kroppen ska kunna tillverka större molekyler som finns i bland annat ledvätska, senor och brosk. Glukosamin är ofta en ingrediens  i läkemedel som lindrar artros (ledförslitningar). Ämnets påverkan på kroppen har studerats och det man bland annat kunnat se är att försökspersoner som lider av ledförslitning haft mer brosk kvar samt upplevt mindre smärta efter att de använt sig av glukosamin under en längre period, upp till två år. Effekten av glukosamin sägs kunna upplevas efter cirka fyra veckor, men det är en långtidsbehandling vi talar om.

Glukosamin kan med fördel kombineras med mineralen MSM för bättre upptag och många rekommenderar även att man tar det tillsammans med omega 3 eller någon annan typ av nyttig olja såsom linfröolja. Glukosamin finns både i tablettform och pulverform. Pulvret blandas ut i vatten men man ska vara beredd på att smaken inte är den bästa, men om man inte klarar av tabletter kan smaken definitivt vara värt den effekt som många vittnar om att de fått med hjälp av glukosamin. Det finns många tränande individer som inte kan tänka sig att var utan glukosamin. Det är prisvärt så varför inte ge det en chans?

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/a/0/naturensmedel.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Speak Your Mind

*