Naturens medel - Naturlig skönhet direkt från naturen!

Ledvärk – kan vi väntas oss hjälp från naturen?

Ledvärk lider många av när det blir kallare ute men man kan även få ont när man blir förkyld eller får en släng av influensan. Att dagligen kämpa med smärta och värk påverkar dig mycket psykiskt vilket ger återverkningar på ditt välbefinnande och din livskvalitet. Många tampas med en viss oförståelse från omgivningen, speciellt när det kan vara de första ålderstecknet. Faktum är att det är fler än vi tror som lever med ledvärk och det bästa rådet man kan ge om man verkligen lider av värken är att gå till en läkare.

Den bästa medicinen mot ledvärk är regelbunden motion, om man upplever det besvärligt så kan man ta kontakt med en sjukgymnast som kan hjälpa dig att hitta bra övningar för att stärka musklerna och lederna. På vissa ställen kan man behöva gå via sin husläkare för att få komma till en sjukgymnast.

Ledvärk ja, men vad är en led egentligen?

Våra leder håller ihop vårt skelett och gör att vi kan röra på oss helt enkelt. Där benen möts finns brosk som gör att leden glider bra och är slitstark. Runt leden så finns ledkapseln med ligament eller ledband som en sorts förstärkning. Om man skulle behöva stretcha så ska man vara försiktig runt leder just för att man inte ska töja ut ledkapseln och på så vis göra leden mer instabil.

Åldern tar som alltid ut sin rätt i våra kroppar och med åren blir brosket mindre flexiblet och snarare stelt. Det tunnas ut på vissa ställen och det kan uppkomma sprickor. Det här gör att lederna blir mer känsliga för belastning och man kan få värk i leder.

Artros

De flesta har någon gång hört talas om artros och det är en sjukdom som visar sig genom att man har ont i leder. Mer precist innebär det att brosket tunnas ut vilket kan leda till att man ibland får inflammationer i lederna vilket ger värk och svullnad. Positivt är att motion kan vara bra för åkomman. Artros sätter sig ofta i fingerlederna hos kvinnor och dina knän och höfter är också ofta vanliga ställen. Läs mer om artros hos Reumatikerförbundet

Ont i leder – kan naturliga kosttillskott hjälpa?

Vi har tidigare skrivit om glukosamin och msm som en möljlig hjälp vid slitna leder. Det finns naturläkemedel och kosttillskott som inriktar sig specifikt på ledbesvär och ledvärk.

Kosttillskottet Bromelain är ett enzym som utvinns från färsk annanas. Den vanligaste anledningen till att man äter Bromelain är att det är ett matsmältningsenzym som hjälper att bryta ner fett och protein. Kosttillskottet hjälper kroppen att bryta ner maten i mindre delar så att det tas upp lättare av tarmen. Det man upptäckt i nya studier är också att bromelain kan ha en positiv effekt på idrottsskador. Det tros vara relaterat till att bromelain hindrar de prostaglandiner som bidrar till inflammation och ledvärk. Bromelain sägs därav ha en viss anti-inflammatorisk verkan. Bromelain verkar också fungera bra tillsammans med gurkmeja (turmeric) så många kostrådgivare rekommenderar att man tar dessa två produkter tillsammans vid problem/värk i lederna. Källa: vitaminbutiken.se

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/a/0/naturensmedel.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Speak Your Mind

*