Naturens medel - Naturlig skönhet direkt från naturen!

Molkosan – naturlig mjölksyra

Molkosan framställs av färsk ostvassla som sedan fermenteras och bildar då denna naturliga mjölksyra. Mjölksyran fungerar buffrande i magen vilket innebär att den kan hjälpa till balansera magsyran oavsett om man har för mycket eller för litet magsyra. Det gör att molkosan kan hjälpa de flesta sorters magproblem som till exempel magkatarr och halsbränna medn också när vi har problem med matsmältningen, gas, lös mage och förstoppning.

Molkosan kan även passa de som har problem med övervikt. Om matsmältningen fungerar bättre och ett naturligt surhetsvärde åstadkommits i magen, kan de sockernedbrytande enzymerna vi har arbeta på ett mer normalt sätt. På så vis kan blodsockret hållas mer jämt vilket är positivt för de flesta människor men framförallt för de som har problem med sötsug.

Blanda mellan en tesked till en matsked molkosan i ett glas vatten eller juice och drick!

Molkosan är mer desinfekterande än sprit och kan med fördel användas på nagelsvamp. Ta lite lösning på en tops och stryk över den drabbade nageln och upprepa varje dag till det blir bättre. Händer det inget kan det ha gått förlångt och då är det bara att gå till apoteket för att få hjälp med starkare grejer.

Molkosan på huden?

Molkosan kan även med fördel användas utvärdes. Mjölksyran verkar uppmjukande på hudcelerna och kan användas på små sår och finnar (utspädd) och vid insektsbett (outspädd). Bakterieskyddet som finns i huden kan stabiliseras med mjölksyra eftersom hudens pH är åt det sura hållet. Testa att använda molkosan som en peelingmask, men var försiktig och blanda ut lösningen ordentligt för att se vad din hud tål, vi är alla olika. Späd ut molkosan med kokt vatten och använd som ansiktsvatten.

Mjölksyran hör till gruppen naturliga fuktighetsfaktorer som redan finns naturligt i huden. Den räknas också som AHA-syra som används i ansiktsbehadlingar eftersom den i hög koncentration är avfjällande, peelande. Efter en behandling blir huden tunnare och mjukare, mer fräsch och kan ta upp andra näringsämnen bättre.

Testa molkosan idag, en liten flaska med 200 ml kostar ynka 49 kr hos Bodystore

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/a/0/naturensmedel.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Comments

  1. Caroline says:

    Jag brukar ta lite molkosan på en bomullstuss och dutta på infekterade finnar, brukar få kol på dem :)

Speak Your Mind

*