Naturens medel - Naturlig skönhet direkt från naturen!

Mineralolja och naturlig skönhet

Mineralolja är en vanligt förekommande ingrediens i dagens hudvårdsprodukter. Detta trots att den inte på något vis är bra för vår hy. Mineraloljan lägger sig som en hinna utanpå huden vilket gör att den inte kan andas. Den naturliga återfuktningen störs och hudens porer täpps igen till stor del. Det leder till att huden inte kan ta in några vitaminer men också att den inte kan göra sig av med det avfall vi utsöndrar genom vår hud.

Det jävulska med mineraloljan är även att den skapar ett visst beroende. Efter långvarig användning blir huden nämligen torr och man lockas då att använda mer fuktkräm som då troligtvis är den som egentligen är boven i dramat.

Anledningen till att skönhetsindustrin använder denna beroendeframkallande och faktiskt skadliga olja är att den är billig men också att den inte härsknar vilket leder till att produkten i sig håller längre. De vanligaste mineraloljorna inom hudvård är paraffin och vaselin, de tillverkas av råolja, petroleum.

Hur vet du om din fuktkräm innehåller mineralolja? Här är några ord att hålla utkik efter:

Petroleum, paraffin, E 905, mineral oil, paraffinum, vitolja, vaselin.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/a/0/naturensmedel.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Speak Your Mind

*