Naturens medel - Naturlig skönhet direkt från naturen!

Silica – naturligt vacker med kisel!

Kisel är en av de vanligast förekommande mineralerna på moder jord och är en viktig byggsten i vårakroppar. Kisel behövs för att bilda kollagen i ben, senor och ligament. Brist på kisel orsakar trötthet, initiativlöshet, nedstämdhet, försämrat immunförsvar och åldrande i förtid. Genom att se till att kroppen har god tillgång till kisel kan man motverka problem med hudåkommor och ont i leder.

Kisel verkar inifrån för att förbättra ditt utseende och utstrålning genom att motverka infektioner och förbättra tillväxten av hår, hud och naglar. Det unika med kisel är dess förmåga att binda vatten i cellerna och på så vis stärka bindväven. Kisel kan binda upp till 300 gånger sin egen vikt i vatten och det är fuktigheten i cellerna som ökar näringstillförseln, skyddar mot rynkor, ger ökad elasticitet i blodkärlen, förbättrar matsmältningsförmågan och har en inflammationshämmande effekt.

Kroppen får kisel via vår kost till exempel från potatis, spannmål, paprika, bönor och ärtor men mycket av det vi lyckas få i oss försvinner under matsmältningsprocessen och det är därför vanligt att lida av kiselbrist. I dagens samhälle processas och stressas grödorna till en sämre kvalitet, därför har mängden kisel, och andra viktiga ämnen, i våra livsmedel minskat och det kan därför vara svårt att få i sig tillräckligt med kisel via enbart kost. Tecken på kiselbrist är sämre kvalitet på hud, hår och naglar.

Man kan tillse att kroppen har tillräckligt med kisel genom naturlig hälsokost. Hälsoprodukter som innehåller kisel kallas ofta silica och kommer oftast i former av kapslar eller tabletter.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/a/0/naturensmedel.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Speak Your Mind

*