Naturens medel - Naturlig skönhet direkt från naturen!

Torra läppar

Torra läppar, spruckna läppar eller nariga läppar lider många av och ofta är det faktiskt vi själva som ställt till det med överanvändning av läpprodukter som snarare torkar ut läpparna än ger dem fukt. Man blir lypsylberoende med extremt torra läppar som följd! Många produkter mot torra läppar innehåller mineraloljor, därför leder upprepad använding till att läpparna blir beroende av ett ständigt användande av till exempel lypsyl. Slutar man använda produkten brukar läpparna först börja brännas för att sedan spricka och bli väldigt torra och flagande. Det är väldigt besvärligt med svidande torra läppar och så fort man använder en läpprodukt så lindras besvären. Andra besvär man kan drabbas av är att produkten täpper till porerna i huden runt munnen vilket leder till problem med finnar runt munnen och aknen kan fortsätta ner på hakan. Inte så kul!

Det vi behöver är en naturlig produkt som ger och bevarar mycket fukt, lugnar och skyddar den känsliga huden och läker små sprickor som kan uppkomma emellanåt och framförallt i början när man börjar vänja sig av med överanvändningen av lypsyl.

Har många gånger tänkt att mina torra läppar beror på någon brist eller sökt hjälp via någon form av huskur men nu har jag funnit en produkt som hjälpt mig mycket med att ta mig ur ett lypsylberoende som pågått i otroliga 20 år! Produkten är helt naturlig, baserad på bivax och den variant jag gillar mest innehåller även honung. Mycket handlar fortfarande om vilja och att stå ut med att ha torra läppar utan att göra något åt det. Jag smörjer läpparna morgon och kväll och även ibland dagtid om det uppstått en spricka, vilket är mer och mer sällan nu, that´s it! Jag är fortfarande torr nu efter tre veckor och kan fortfarande inte använda läppsift men det är mycket bättre!

Läppceratet jag hittat är den ekologiska läppsalvan från BiOliv. Basen är som sagt Bivax – Användningen av bivax är mycket gammal. Bina avsöndrar vaxen från bakkroppen och stryker av sig det för att bygga vaxkakor. Ju mer pollen och vegetabiliska vaxämnen de äter, desto mer vax producerar de. Bivax upptar inte syre från luften och härsknar därför inte. Bivax skyddar mot väder och vind, är vattenavvisande och skyddar mot kyla, fukt och är värmebevarande. Bivax absorberas inte av huden utan lägger sig som ett mjukt skyddande lager utanpå utan att täppa till porerna som paraffin. Bivax är bra för all hud som ska skyddas (ex mot kyla) och behöver tid för läkning.

  • Olivolja – Utvinns ur olivfrukten från olivträdet. Som hudläkemedel har olivoljan använts i urminnes tider. Den feta ytan från oljan skyddar mot väder och vind och bevarar fukt bra. Ren olivolja tar upp till 1 timme att absorberas av huden. Olivolja är en klassisk olja för torr och sprucken hud.
  • Propolis – användes redan under antiken som läkemedel. Propolis används i bikupan och skyddar mot bakterier, svamp och mögel. Propolis kan användas både till invärtes och utvärtes bruk.  Propolis är inte giftigt, men kan ge allergireaktioner.
  • Kamomillolja –  är en gammal olja som användes redan av grekerna och ansågs bota ”allt ont”.
  • Honung – Honung har använts av i stort sett alla kulturer och i alla tider. Man har ätit den och använt den på huden.

Jag rekomenderar er verkligen att testa läppsalva EKO om ni har problem med torra läppar. Ett annat tips är att blanda en tesked jojobaolja eller mandelolja med en tesked honung och sedan blanda i strösocker till en lagom konsistens för att sedan använda som läppskrubb! Läpparna blir härligt lena och sedan har du på läppsalvan!

BiOliv läppsalva kostar 25 kr på Bodystore

Där kan du också hitta jojobaolja och mandelolja och andra trevliga oljor om du är intresserad.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/a/0/naturensmedel.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Comments

  1. Hej! Jag använde den här läppsylen förut men så gjorde de något och ceratet blev helt hårt och gick knappt att få på de torra läpparna så jag slutade använda. Men så i dagarna var det kriiiis så jag sprang in på Life och de hade bara detta och sitt egna som jag INTE gillar! Så vad skulle jag göra, fick köpa för 42 kr… Och det var precis så bra som det var från första början igen, krämigt och smidigt! Världens bästa läppcerat! Jag måste haft otur när jag köpte sist eller så har de fixat till formulär i läppsalvan, vad vet jag, lycklig är jag 😀

  2. Caroline says:

    Var på Life idag och frågade efter bästa läpprodukten – kvinnan plockade upp sin och sa att den här har jag för den tycker jag är bäst – det var den ni skriver om ovan, honungsvarianten :)

Speak Your Mind

*